Planter for begyndere

Skrevet af Sund Fornuft den

 

Der er i det senmoderne samfund kommet et verdensomspændende fokus på bæredygtighed, samt vores påvirkning på Moder Jord. Bæredygtighed omfatter mange faktorer, som alle spiller en væsentlig rolle - men fokus på fødevarer, produktionen samt forbruget heraf er stigende. Vi ved, at bæredygtighed omhandler vores miljø og klima - men hvilke tiltag kan gøres i køkkenet, for at leve mere bæredygtigt?


Bæredygtighed som begreb

Ordet bæredygtighed florerer alle vegne - men hvad dækker begrebet egentlig over? Der er ikke nogen endegyldig definition på bæredygtighed, men Ifølge FN er definitionen ”…en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. Bæredygtighed betyder altså, at du lever på jorden på en måde, som ikke går ud over dine børn og børnebørn. Det er af denne grund hensigtsmæssigt, at kaste et blik på ens egne forbrug- og livsstilsvaner.


Bæredygtig kost skal være respektfuld og økonomisk tilgængelig

Flere og flere mennesker er blevet optaget af, at ville mindske deres klimaaftryk på planeten, ved hjælp af kostændringer. Der er dog mange parametre som spiller ind, når man snakker om bæredygtig kost. Ifølge FAO, Food and Agriculture Organization, defineres en bæredygtig kost ud fra om kosten både er "ernæringsmæssig tilstrækkelig, sikker og sund" samt "beskyttende og respektfuld" overfor miljøet, men ligeledes også "kulturel acceptabel" og "økonomisk tilgængelig" for alle. Det er altså både klima- og miljø-aspektet, som spiller ind, men ligeledes også sundhed og ernæring aspektet. 

 

12 nemme tiltag mod en bæredygtig livsstil

9 ud af 10 synes, at der er uoverskueligt og svært, at se hvilke tiltag man kan inkorporerer i sin hverdag, for at få en mere bæredygtig hverdag samt livsstil. Det kræver både omtanke, overskud og omlægning af vaner, at skulle leve mere bæredygtigt.

Grøn Forskel har udarbejdet 12 tiltag, som man i takt med året, kan inkorporere når man når til en ny måned. Ydermere er det hensigtsmæssigt, at tænke over sit kødforbrug, generelle madspild, at købe lokalt, sortere affald, samt at købe årstidens grøntsager.


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de bliver udgivet