Plantebaseret BBQ-burger med jackfruit

Skrevet af Sund Fornuft den

 

Når weekenden står for døren efter en lang og travl uge, så skal den nydes med ekstra lækker mad. I weekenden er der oftest mere overskud samt tid, hvorfor man kan gøre sig i kast med denne nemme, saftige og plantebaserede burger. Burgere er altid et sikkert hit i mange hjem - og i  denne opskrift skal vi prøve kræfter med en vegetarisk “pulled pork” burger med BBQ og jackfruit. 


Frugt som perfekt alternativ til kød 

Jackfruit, på dansk jackfrugt, er en kæmpe stor frugt, vis udseende minder meget om en ananas indeni. De gror på jack træer, og har sin oprindelse i Indien. De er ligeledes en rigtig populær spise i store dele af Asien, og er national frugten i Bangladesh. 

Jackfruit er et perfekt alternativ til kød - og specielt til pulled pork, da det trevler på nøjagtig samme måde. Den er meget neutral i smagen, hvorfor den kræver masser af marinade og krydderi. 


Frugt som burgerbøf

I Asien er jackfruiten et almindeligt syn, hvorimod den i Norden kan være meget ukendt. Den er dog tilgængelig i mange asiatiske butikker og specialforretninger, hvor den sælges på glas - enten i vand eller i sirup. 

Til denne ret skal man bruge den i vand. Grundet dens ukendthed i Norden, kan det synes meget specielt og nyt, at skulle tilberede en jackfruit - I nedenstående skriv vil I blive introduceret til jackfruiten som pulled pork. 


Sådan laves pulled pork burgere

Denne opskrift er af Thomas Rex, som er en plantebaserede madblogger. 

 Antal personer: 4 

 

  • 2 rødløg
  • 2 glas jackfruit
  • 1 portion BBQ-sauce
  • 4 burgerboller 
  • Valgfri grønt samt dip. 

1. Først skal BBQ-saucen tilberedes - Her skal løgene hakkes groft, og steges i lidt olie på panden, indtil de er møre. 

2. Dræn jackfruit for vand og skyl frugten - skær det i mindre stykker. 

3. Kom det på panden sammen med BBQ-saucen og løg.

4. Lad nu jackfruit, løg og BBQ-saucen simre så længe det er muligt - jo længere jo bedre. 

5. Rist bollerne, smør det med hvad end du ønsker, og fyld det bollerne med grønt - coleslaw fungerer rigtig godt sammen med BBQ-saucens røgede smag. 

Herefter er de klar til serveringen med en god læskende drikke. 


Del dette opslagNyere opslag →


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de bliver udgivet