Low FODMAP pizza margherita

Skrevet af Sund Fornuft den

Det kan være svært at finde en low FODMAP venlig pizza, som samtidig smager fantastisk og er let at lave. Men bare rolig, vi kommer dig til undsætning ;-) Denne her pizza er et must til fredagshyggen hos os. Vi har valgt at lave en simpel, men også utrolig lækker margherita pizza, men du kan sagtens toppe med andre grøntsager og eventuelt lidt kød, kylling eller fisk. God weekend!

Tilberedningstid:  1,5 time

Antal personer:    2

 

Ingredienser                 

Topping

  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 spsk tomatpuré 
  • Vegansk Mozzarella
  • Oregano

Fremgangsmåde 

  1. Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt olien og bland rundt 
  2. Bland havremel, rismel og majsmel sammen med væsken, når det er godt fordelt kan du tilsætte boghvedemel lidt af gangen indtil dejen ikke klistrer. Lad dejen hæve under et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time.
  3. Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem hver, til den tykkelse du ønsker på 2 bageplader 
  4. Stil pladerne i ovnen og bag dem i cirka 10 minutter. Imens tag hakkede tomater og tomatpuré, og blend sammen med en stavblender. 
  5. Tag bundene ud af ovnen og fordel tomatmassen ud over bundene. Put mozzarella og evt. andet fyld du har valgt på. Til sidst put oregano ud over i den mængde du ønsker. put pizzaerne tilbage ind i ovnen og bag yderligere 10 minutter på varmluft. Husk at byt rundt på pizzaerne, så de får lige meget.

Tips!

Nu hvor vi har valgt en meget simpel pizza topping, Kan I sætte jeres eget præg på jeres pizza. Brug evt. tyndskåret kartoffel, peberfrugt eller rucola. Disse grøntsager er low FODMAP venlige. Hvis I ønsker lidt kød på jeres pizza, fungere det super lækkert med små meatballs eller lufttørret skinke.


Opskriften er Inspireret af: FODMAP Diet


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de bliver udgivet