Spinat og quinoa deller

Skrevet af Sund Fornuft den

Når man gør sig i kast med et grønnere og mere bæredygtige køkken, er det vigtigt at have øje for, at man stadig får indtaget den rette mængde næringsstoffer - selvom de animalske fødevarer bliver erstattet af andre fødevarer. I den nedenstående ret bliver du præsenteret for to fødevarer, spinat og quinoa, som begge er nærende, smagfulde og nemme at arbejde med - og som harmonerer rigtig godt sammen. 


Grønne superfood deller

Denne opskrift er af GreenKitchenStories. Det er grønne, nærende og proteinrige deller, som er et rigtig godt alternativ til ens bøf. Spinat og quinoa er de to hovedingredienser i retten. 

Spinat er fyldt med masser af gode vitaminer og mineraler.

Quinoa er over 6000 år gammelt og har historisk været en meget vigtigt afgrøde i Sydamerika - men bliver nu dyrket i Danmark. Det kaldes populært for et superfood, da det er glutenfrit, er rigt på fibre og protein idet det indeholder alle essentielle aminosyrer. Quinoa kan ligeledes bruges på utallige af forskellige måder, hvilket gør det nemt at anvende i forskellige retter. 

 Antal personer: 4 

Ingredienser  

  • 200 g quinoa (vægt før kogning)
  • 80 g havregryn
  •  4 æg
  • 200 g fetaost (kan undlades, men giver et skønt twist til dellerne) 
  • 100 g frisk spinat

1. Skyl først din quinoa grundigt og bring det i kog med lidt salt.

2. Lad det simre i cirka 15 minutter. Lad det herefter køle af i køleskabet. 

3. Hak den friske spinat og bland det sammen med æg, havregryn, fetaost og salt & peber.

4. Bland nu quinoa i og lad sæt det på køl i 30 minutter, for at massen samler sig.

5. Form dellerne i den ønskede størrelse og lad den stege 2-3 minutter på hver side, indtil de opnår en flot og gylden farve. 


Nydes en flot sommeraften

Disse deller er både lækre, smagfulde og spækket med protein og mineraler. De kan nydes en flot sommeraften med humus, ovnbagte kartofler og en lækker salat. 

De gør sig også godt kolde, hvorfor de ligeledes er ideelle at medbringe i madpakken dagen efter. Her kan de sagtens medbringes med en lækker salat, hvor dellerne så fungerer som hovedbestanddelen i frokosten. 

 

Et lille tip

Fetaosten kan sagtens undlades i retten. Det giver dog et godt twist i dellerne - og her kan man også variere alt efter smag, og bruge mild eller stærk fetaost, gedefeta mm. 

Om man bruger hvid, sort eller rød quinoa er valgfrit - den røde quinoa giver dog et flot farvespil til den grønne spinat.

Dellerne kan holde sig 3-5 dage på køl og kan sagtens fryses ned. 


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de bliver udgivet