Spis havregrød med bær i stedet for yoghurt med bær og spar kloden for 1,17 kg co2 udslip, svarende til 8 km i bil.

Skrevet af Sund Fornuft den


De fleste af os, har helt faste rutiner særligt når der kommer til vores morgener. Det er ofte det samme vi spiser hver morgen, måske med undtagelse af weekenderne hvor vi har lidt mere tid. Det skal være nemt og det skal være hurtigt. De krav opfylder både yoghurt og havregrød, men hvis du vælger havregrød frem for yoghurten bare 5 dage i ugen, kan du spare kloden for et co2 udslip svarende til at køre 40 km i bil - og det er da ikke så lidt.

Yoghurt er et mælkeprodukt, og produkter der kommer særligt fra køer udgør en større klimamæssig belastning sammenlignet med andre fødevare. Dette skyldes både at køerne udskiller metangasser fra deres fordøjelse, at de spiser utroligt meget (korn og grønt som vi selv kunne få gavn af) og at de kræver rigtig meget plads at have gående.

Havregryn belaster miljøet ganske lidt. Det kan gro i danmark hvorfor transport spørgsmålet heller ikke er relevant. Det er rigt på kostfibre og er derfor både rigtig mættende og i lang tid. En god måde at starte dagen på :-)

Havregrød kan laves på vand eller på plantemælk.

Det skal du bruge:
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 1 knivspids salt 

Klima beregningerne er baseret på denne tabel.


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de bliver udgivet